Monday, 26 November 2012

Happy 7th Birthday Adik!

Assalamualaikum W.B.T..

yeah! happy belated birthday to my beloved adik, AMIRUL HAKIMI BIN RAMLI, semoga panjang umur, murah rezeki, diberkati Allah S.W.T selalu dan menjadi org yg berguna pda masa hadapan! Ameen~ :')

oh, btw, my lil bro's bday is on 23 nov. mlm tu famili pn buat la kenduri sikit2, baca doa utk adik. abah sepatutnya dapat jemputan baca tahlil kat rumah org tapi dy tolak sebab nak bca doa utk kenduri adik. makseh abah! :'D

majlis kenduri tu dibuat lepas isyak so pagi tu just relax2 je la kemas rumah. ingatkan nak buat2 lupa bday adik tapi awal2 pagi lagi dah ada cake delivery..

specially 4 adik amir!
so, adik pn apalagi.. besorak2 la dy.. "kek adik!!!", "bday adik!!!.. haha, tapi ktaorg x bagi dy makan kek tu dulu, terus simpan dalam peti sejuk.. hehe. so, adik pn pegi la sambung main game the sims 3.. :D
(nak tgk kek tu? sabar ye~)

muka c bday boy yg tembam n xsabar nak makan kek!
dipendekkan cerita, lepas asar, ktaorg pn start la buat preparation sikit. mak cakap nak masak laksa penang. kteorg pn on je. bab2 makan, semua boleh! haha :D selalunya, kalau masak laksa penang, ktaorg x pernah beli mee laksa kat kedai tu. mee abah yg akan buat, kuah laksa pulak mak yg buat. baru harmoni dan tambah lazat masakan! hehe :3 

abah menurunkan ilmu kepada c adik 'emben'!
masukkan ke dalam acuan...
putar/pusing acuan...
dan sedia untuk dikukus!
btw, kalau nak pusin acuan tu kena ada teknik jugak! x boleh rendah o tinggi sangat masa pusing. kalau x mee laksa tu b'belit then susah nak pisahkan masa basuh nanti. (xbest la kalau mee yg dah putus2 kan?). n perlukan tenaga jugak, tapi bergantung pada tepung tu sama ada keras atau x. sy pernah try, nasib baik jadi.. >.<

masa tu jugak, adik tgh sibuk tiup belon banyak2, nak hias rumah katanya.. n tengok la hasil nya, kakak yg tolong gantungkan belon kat tepi tangga.. :)

kalau belon tu colourful mesti lagi cantik!
oh! oh! yg ni nak tunjuk jugak!

ulam-ulamans! hihi
then lepas isyak, majlis tu pn bermula la.. yg dijemput pun semuanya relatives je.. TAPI! dek terlalu sibuk melahap, sy pn terlupa nak ambik gmbr msa majlis tu..hehe.. yg ada pn ni je..

le cuzzy~
cake (before)
cake (after)
kat kek tu t'tulis 8 thn but actually adik baru masuk 7 thn, next year baru 8 thn. huhu. nvm.. btw, kek tu sama flavour mcm kek yg sy makan dulu.. klik SINI.
n paginya sy sarapan laksa penang jugak! semangkuk penuh! hoho. selera dah mcm raksasa pulak time cuti ni.. =.='

OMNOMNOMNOM! :O
p/s: semoga berat sy x naik mendadak masa cuti ni! >.<

1 orang bagi pendapat:

chot ok..! said...

wahh laksa..kek!! nyam3..hppy brthday yg ke 7 untuk adik tu ek..hee

Jom terjah..:)
http://chot91.blogspot.com/2012/11/waterworldi-city-shah-alam.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com